free html5 templates


WORKSHOP/LESSEN

WORKSHOP EITEMPERA 13 APRIL

Eitempera is een verfsoort die al duizenden jaren gebruikt wordt in verschillende culturen. Bij de meeste mensen is de techniek vooral bekend van het icoon schilderen. Vorige eeuw is er weer meer belangstelling ontstaan voor de techniek en de kwaliteit van de verf en wordt het weer gebruikt in meer eigentijds werk. Eitempera heeft een matte, rustige, ingetogen uitstraling en door het gelaagde werken kun je een schilderij heel veel diepte en rijkdom aan kleur geven.  

Eitempera droogt snel en blijft de eerste tijd wateroplosbaar. Dit vraagt om een speciale techniek. Er wordt meestal gewerkt met een tekenachtige arceermethode waarbij vele lagen kleuren over elkaar het uiteindelijke effect geven. Het werk wordt als het ware in en over elkaar geweven met dunne penseelstreken. Dit vraagt van de schilder het vermogen om vooruit te denken: welke volgorde van lagen dien je aan te brengen om welk effect te verkrijgen. Veel experimenteren is aan te raden!

Uiteindelijk is verf uitgehard en niet meer oplosbaar het blijft voor eeuwen kleurecht……

Voor het maken van de verf heb een aantal dingen nodig: eigeel, pigment, een beetje water en een paar druppels azijn. Voor drager kun je aquarelpapier of paneel gebruiken.

In de workshop leer je eitempera te maken en je maakt kennis met de techniek. Er is eerst tijd voor experimentjes, daarna gaan we een klein schilderijtje maken. Groot werken in een dag is niet haalbaar, meerdere kleinere werkjes wellicht wel.

Ik heb voor de workshop aquarelpapier, mocht je liever op paneel schilderen kun je die zelf meenemen.

Kosten 65 euro incl. alle materialen en koffie,thee en lunch.

De workshop wordt gehouden op zaterdag 13 april van 10.00 uur- plm 16.00 uur in mijn huis aan Zuideinde 6 in Donderen.


Voor vragen/informatie en opgave: estherleuvenink@gmail.com 

LESSEN


Vanaf februari 2017 zijn mijn lessen gestart in mijn atelier aan de Zuideinde 6 in Donderen.

Iedereen die plezier heeft aan schilderen en tekenen en graag meer wil leren is welkom. De lessen worden aangepast aan de individuele wens van de cursisten. We beginnen de les met een korte introductie over een onderwerp bijvoorbeeld compositie, kleur of vorm, en dan kan de cursist zelf aan de slag met meegebracht eigen werk of naar aanleiding van een opstelling in het atelier.

Er kan zowel getekend als geschilderd worden. De cursist neemt zelf materiaal mee waar hij of zij mee wil werken. Hierover kan ik ook advies geven. Sowieso altijd een schetsboek en grijs potlood mee!

De lessen worden 1x per twee weken gegeven op maandagavond van 19.30-21.30 uur en op vrijdagochtend van 9.30-11.30 uur.

Geen les in de schoolvakanties.

Kosten 15 euro per les.

Voor vragen/informatie en opgave: estherleuvenink@gmail.com